Mijn verhaal

Mijn verhaal

– Go with the flow… my flower-flow –

Op een dag draai je het roer om en volg je je hart, jouw droom, schrijf je je verhaal…

Mijn burn-out heeft ervoor gezorgd dat ik, na 20 jaar, niet meer kon aarden in een kantooromgeving. Hoewel computerwerk me nog steeds kan boeien, werd het mijn wens om creatief aan de slag te gaan, mijn inspiratie vorm te geven en m’n eigen pad te volgen…

In september 2018 startte ik een 2 jaar-durende opleiding “Fleuriste”. Algauw begon ik te dromen van een eigen bloemenatelier… zelf boeketten binden, rouwstukken ter nagedachtenis van een dierbare, bruidsboeketten maken die liefde uitstralen en creatieve bloemenworkshops organiseren voor jong en minder jong.

In het jaar 2000 behaalde ik mijn diploma “Leerkracht Secundair Onderwijs Frans – Handel Burotica” en werkte ik nadien een jaar als ‘jeune-fille-au-pair’ in Parijs.

Mijn man en ik kozen een Franse naam voor onze drie telgen: Elise (°2005), Louick (°2010) en Coline (°2014). De link tussen “opnieuw het leven door een roze bril zien” – “Voir la vie en Rose” en onze toenmalige woonplaats “Schelderode” was geboren, alsook de naam van mijn bloemenatelier: “La vie en Rhode”.

In januari 2020 startte ik mijn bloemenverhaal en ging ik aan de slag in onze garage, waar mijn man, Koen Myncke (Schilder- en decoratiewerken Myncke Decor) een “pré-atelier” inrichtte. Het was er best gezellig, maar toch zat ik op mijn honger en hield ik de huizenmarkt in de gaten. Tot op die dag… het was een donderdag in oktober… het was liefde op het eerste gezicht… een huis op de berg van Melsen met een prachtige tuin en zicht op niemandsland… Ik prees me gelukkig dat ik m’n hele gezin meekreeg in mijn bloemenverhaal… 1 februari 2020 kregen we de sleutel en maakte mijn wederhelft van het huis onze thuis én richtte hij mijn gedroomde bloemenatelier in!

De fleurige opening vond plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020. Het werd een feestelijke gebeurtenis met bubbels en bloemen!

Boeketten, bloemstukken en planten voor elke gelegenheid, bloemenabonnementen voor thuis of op kantoor, rouwstukken om dierbaren te herinneren of liefdevolle bruidsboeketten… Het zijn allemaal “Bloemen met een verhaal”: want elk verzoek is uniek… ik luister graag naar jouw verhaal en we maken er samen iets moois van! Omdat bloemen binden, mensen verbinden…

Waai eens binnen in mijn winkeltje. En volg mijn bloemenverhaal op Instagram en Facebook.Fleurige groet
Eveline